NEWSLETTER

 

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Όπως παραδοσιακά πλέον κάθε χρονιά την τελευταία δεκαπενταετία, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα, το Σεμινάριο – Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου.

Θεωρούμε ότι το συνέδριό μας είναι εξέχουσα εκδήλωση υψηλού επιπέδου της κλινικής παθολογίας, κολποσκόπησης και κυτταρολογίας τραχήλου όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Αυτό δε, διότι όχι μόνο βασίζεται στην αναγνωρισμένη και αποδεκτή Μάθηση δια του Προβλήματος (Problem Based Learning), αλλά και διότι επιπλέον, εμπλουτίζεται με σημαντικό, συναφές και δημοσιευμένο ακαδημαϊκό έργο που κάθε χρόνο παράγεται στην Ελλάδα ή με Ελληνική συμμετοχή. Κατά την εκτίμηση μας, είναι αυτή η σύνθεση αλλά και η ποιότητα της προσφερόμενης γνώσης, που εκτιμώνται ιδιαίτερα και που ελκύουν μεγαλύτερους αλλά και νεότερους γιατρούς των συναφών ειδικοτήτων, και όχι η κατ’ ανάγκην παρουσία λόγω της διενέργειας των καθιερωμένων εξετάσεων πιστοποίησης στη διαγνωστική κολποσκόπηση.

Έμπρακτη απόδειξη των ανωτέρω, και όπως ήδη από πέρσι είχαμε ανακοινώσει, είναι και η διοργάνωση την πρώτη μέρα του συνεδρίου, του «Απογεύματος Ευρωπαϊκής  Παθολογίας Τραχήλου», με τη συμμετοχή όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κολποσκόπησης (EFC) αλλά και όλων των εθνικών εταιρειών κολποσκόπησης της ηπείρου μας. Θέμα της συζήτησης θα είναι «Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μετά από αρχική συντηρητική θεραπεία προκαρκινικών αλλοιώσεων και η ανάγκη εξισορρόπησης τους», ένα πεδίο στο οποίο η ομάδα μας έχει δημοσιεύσει τόσο δευτερογενή όσο και πρωτογενή έρευνα, και που αναμένεται να παρακολουθήσουν γιατροί από όλη την Ευρώπη.

Για άλλη μια χρονιά, σας υποσχόμαστε ιδιαίτερη προσήλωση στις λεπτομέρειες και την ακαδημαϊκότητα του επιστημονικού προγράμματος το οποίο εκτιμούμε ότι θα σας φανεί μοναδικά ενδιαφέρον αλλά και χρήσιμο.

Τέλος, µοναδικά όµορφα, είναι τα Γιάννενα και η Ήπειρος, στα µέσα του Οκτώβρη.

Με εκτίµηση,

Ευάγγελος Παρασκευαΐδης
Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων
Πρόεδρος – Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τράχηλου
– HeCPA Group

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι εξετάσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία στην αίθουσα
«Πανδώρα» του Ξενοδοχείου Du 
Lac.
Κυριακή 13:30-15:30 
(αμέσως μετά την λήξη των ομιλιών του Συνεδρίου)

Στις Εξετάσεις Πιστοποίησης στη Διαγνωστική Κολποσκόπηση έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι:
1. έχουν τον τίτλο Ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας
2. πραγματοποιούν εγγραφή στην Εταιρεία Κολποσκόπησης, ως νέα μέλη,
πληρώνοντας 50€ συνδρομή για το τρέχον έτος 2023
3. είναι παλαιά μέλη και είναι ταμειακώς ενήμερα έως και το 2023

Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή και παρακολούθηση του Συνεδρίου.