Αγαπητοί συνεργάτες,

  

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου Μήτρας ΙΑΣΩ, σε συνεργασία µε την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (HSCCP) και Εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά Κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού, διοργανώνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και με ώρα έναρξης 08:30 την Επιστημονική Ημερίδα µε θέμα: «Παθολογία τραχήλου μήτρας: HPV tests, βιοδείκτες, αλγόριθµοι, κολποσκόπηση & scoring system σε screening και triage», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος της ημερίδας είναι ο κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης M.D., Ph.D., Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κλινικός Καθηγητής Ιατρικής Σχολής European University of Cyprus, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου Μήτρας, Υπεύθυνος Τμήματος Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου Μήτρας ΙΑΣΩ.

 

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάλυση όλου του φάσματος των νέων μοριακών διαγνωστικών μεθόδων που έχουν εισαχθεί διεθνώς, με σκοπό τον έλεγχο, αλλά και τη διαχείριση περιστατικών που σχετίζονται με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

Έλληνες και ξένοι ειδικοί στην παθολογία του κατώτερου γεννητικού συστήματος, θα μιλήσουν για τις σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές, αλλά και τη σημασία της εξατομικευμένης αντιμετώπισης των περιστατικών παθολογίας τραχήλου. Η παθολογία του αιδοίου και η αιδοιοδυνία, το µικροβίωµα του κόλπου και ο ρόλος της δυσβίωσης, ο εμβολιασμός και οι νέες ενδείξεις, αλλά και η αντιμετώπιση του κινδύνου προωρότητας µετά τη θεραπεία, θα αποτελέσουν θέματα της ημερίδας, ενώ θα υπάρξει παρουσίαση και συζήτηση πολλών και ενδιαφερόντων περιστατικών.

 

Η ημερίδα απευθύνεται σε Ιατρούς Μαιευτήρες – Γυναικολόγους, Κυτταρολόγους, Γενικούς Ιατρούς, σε Μοριακούς Βιολόγους, σε Μαιευτές και Νοσηλευτές, καθώς και σε Φοιτητές Ιατρικών και Νοσηλευτικών Σχολών.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και η εγγραφή για την παρακολούθηση της είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους στο ακόλουθο linkhttps://bit.ly/3TYahzl

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 6074200 (Γραμματεία Συνεδρίου – Εταιρεία MD Congress) ή 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

 

 

**Η ημερίδα δεν είναι κατάλληλη για την επαναπιστοποίηση στη διαγνωστική κολποσκόπηση.